Koulutus

Maksuttomat Tasa-arvon edistäminen varhaiskasvatuksessa -verkkokurssit syksyllä 2022 ja keväällä 2023

Kuinka tunnistaa arjessa vaikuttavat normit? Millainen on tasa-arvoinen oppimisympäristö? Mikä tekee leikistä ja sen ohjaamisesta tasa-arvoista? Miten sisällyttää sukupuolisensitiivisyys toiminnan pedagogiseen suunnitteluun?

Tasa-arvon edistäminen varhaiskasvatuksessa -täydennyskoulutuksesta saat ideoita ja työkaluja Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden sukupuolisensitiivisyyttä ja tasa-arvoa koskevien kirjausten toteuttamiseen sekä toiminnalliseen tasa-arvosuunnitteluun. Täydennyskoulutus on suunnattu kaikille varhaiskasvatuksen työntekijöille koulutustaustaan katsomatta.

Koulutus on maksuton ja toteutetaan valtakunnallisena, kuusi viikkoa kestävänä verkkokurssina. 3 opintopisteen laajuinen kurssi etenee viikkostruktuurilla, mutta opiskella voit sinulle sopivaan aikaan. Mikään kurssilla ei vaadi läsnäoloa tiettyyn aikaan. Kurssille voit ilmoittautua vaikka koko työyhteisön kanssa!

Kurssilla opiskellaan itsenäisesti lukemalla sekä katsomalla videoita ja lyhyitä etäluentoja, toteutetaan käytännönläheinen havainnointitehtävä omassa työyhteisössä ja keskustellaan muiden kurssilaisten kanssa. Kurssin lopputehtävässä pohditaan kehittämistoimenpiteitä omalle ryhmälle osana perehtymistä toiminnalliseen tasa-arvosuunnitelmaan.

Tasa-arvon edistäminen varhaiskasvatuksessa -kursseja rahoittaa Opetushallitus.

Kurssi järjestetään viidesti syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana:

  • 22.8.–30.9.
  • 5.9.–16.10.
  • 3.10.–13.11.
  • 16.1.–26.2.
  • 27.3.–7.5.

Ilmoittaudu verkkokurssille: projektipaallikko(a)naisunioni.fi

Verkkokursseista sanottua:

Sain paljon ajatuksia nimenomaan positiivisesta näkökulmasta, eli miten tasa-arvoa voi edistää, ei ainoastaan epäkohtiin puuttumista. Tasa-arvosuunnitelman tekoon sain hyviä työkaluja ja ajatuksia sekä arjen työhön asioita, joihin on hyvä kiinnittää huomiota.

Nyt kun on opiskellut sukupuolisensitiivisyyttä tuntuu kuin työstä saisi enemmän irti. Eri näkökulmia putkahtelee toinen toisensa perästä.

Minua ilahdutti ne runsaat konkreettiset välineet, joita oppimateriaalissa oli videoilla ja luennoissa. Myös kivoja vinkkejä sai kurssilaisilta. Tuntuu, että tämä kurssi on vasta kaiken alku. Paljon jäi vielä sisäistettävää.

Kurssin aikana on tullut niitä toivomiani ahaa-elämyksiä, joiden ansiosta koen oppivani ja muistavani asioita paremmin. En ollut edes osannut ajatella ennen, mihin kaikkeen meillä on luotuna erilaisia kirjoittamattomia normeja ja odotuksia.

Täydennyskoulutusta, luentoja, kursseja

Tasa-arvoinen varhaiskasvatus järjestää koulutusta sukupuolisensitiivisyydestä, tasa-arvon edistämisestä ja toiminnallisesta tasa-arvosuunnittelusta varhaiskasvatuksessa varhaiskasvatuksen ammattilaisille, opiskelijoille ja muille teemasta kiinnostuneille. Koulutus voi olla luento, (verkko)kurssi tai keskustelutilaisuus, asiakkaan tarpeiden mukaan.

Tilaa koulutus

Pyydä tarjous, kerro toivottu ajankohta koulutukselle ja ketä koulutetaan:
projektipaallikko(a)naisunioni.fi

Palautetta koulutuksistamme

Tiivis ja selkeä paketti. Herätti ajatuksia ja laittoi pohtimaan omaa työtä.

Kurssi herätti huomioimaan, kuinka sensitiivisesti ja tasa-arvoisesti kohtelemme lapsia. Kiinnitimme myös entistä enemmän huomiota käyttämiimme materiaaleihin. Koulutuksen pohjalta tulemme myös laatimaan tasa-arvosuunnitelman päiväkotiin. Suurin anti on kuitenkin keskustelujen lisääntyminen aiheesta työyhteisössämme.

Koulutuksen ansiosta koko henkilökunta sai uusia ajatuksia ja omien toimintatapojen analysointia.

Tuntuu että koko ajatusmaailma on keikahtanut vähän uuteen asentoon! Todella paljon uutta ajateltavaa, käytäntöjä ja ihan konkreettisia uusia työtapoja.

Olen yllättynyt, kuinka monessa asiassa voi ja tulisi ottaa paremmin huomioon tasa-arvo ja sukupuolisensitiivisyys.

Tuli paljon positiivista ajateltavaa ja hyviä ideoita, joita otamme käytäntöön, kiitos.

Share